Article

Jubilejni 60. Pokal Vitranc bo dobrodelen

Pokal Vitranc bo letos v dobrodelni akciji #VITRANCcares združil moči z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Pokal Vitranc v Kranjsko Goro vsako leto privabi tisoče navijačev, ki pod vitranško strmino navijajo za najboljše smučarje sveta. Pokal Vitranc v letošnjem letu praznuje častitljivih 60 let. Vitranška strmina je pomemben del tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške, dogodek ob vrhuncu smučarske sezone pa popestri tudi tradicionalno navijaško vzdušje. Letošnja situacija je nekoliko drugačna, saj si ljubitelji belega cirkusa vrhunskih predstav ne bodo mogli ogledati v živo, lahko pa bodo sodelovali v dobrodelni akciji #VITRANCcares.

Bodite del Pokala Vitranc tudi letos in pomagajte mladim športnikom. Pošljite SMS s ključno besedo VITRANC5 na 1919

#VITRANCcares

Pokal Vitranc bo letos v dobrodelni akciji #VITRANCcares združil moči z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Namen akcije je s pomočjo novega programa Botrstvo v športu pomagati nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter jim omogočiti boljše, bolj konkurenčne treninge in tekmovanja z vrstniki.

Več o projektu Botrstvo v športu, ki od leta 2020 poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije, si lahko preberete na povezavi: https://www.boter.si/botrstvo-v-sportu/

V kolikor bi se vsi v športu delujoči deležniki povezali pod okriljem Botrstva v športu – tako pravijo pri ZPM Ljubljana Moste-Polje –, je meja zagotovo le nebo. Brez pomoči novega projekta se marsikatera mlada športnica ali športnik ne bi (z)mogla izstreliti iz povprečja.

Stopimo skupaj in skušajmo športnim talentom iz socialno šibkejših okolij omogočiti enakovreden položaj.

Celoten izkupiček od vaših donacij za vstopnice bo namenjen projektu Botrstvo v športu. Namen akcije je zagotavljanje pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, starim od 14 do 23 let, pri razvoju in uresničevanju športnih potencialov.

Back