Novica

40 let ASK Kranjska Gora

Alpski smučarski klub Kranjska Gora praznuje 40 let. Ustanovljen je bil 11. septembra 1983. Začelo se je z nule, do danes pa je zrasel v enega najbolje organiziranih smučarskih klubov v državi, na kar smo zelo ponosni.

Obletnico smo v petek, 20. oktobra 2023, proslavili v Pubu Legende v Kranjski Gori. Izjemno smo bili veseli vseh, ki so prišli na slovesnost in druženje. Prišli so vsi dosedanji predsedniki kluba – Rajko Oman, Tomaž Bernik, Anton Albreht in Gregor Benedik – za katere smo pripravili spominske štartne številke. Nanje smo zapisali njihove priimke in številko – po vrstnem redu, kot so se zvrstili na mestu predsednika.

Veseli smo bili tudi prihoda in pozdravov deskarja in smučarjev, naših članov, ki so posegli po svetovnem vrhu: Dejan Košir in Andrej Šporn sta bila na prireditvi, Urška Rabič, Meta Hrovat in Jure Košir pa so se opravičili in so zbrane pozdravili na daljavo. Dejan in Andrej sta prejela spominsko retro kolajno – kakršne so bile pred štirimi desetletji, ko je klub nastajal.

Zbrane je nagovoril sedanji predsednik ASK Kranjska Gora Gregor Benedik, ki se je vsem predhodnikom zahvalil za trud in dobro delo, tekmovalcem čestital za lepe rezultate in si zaželel, da bi smučanje v kraju živelo naprej, da bi se mladi radi vključevali v naše vrste in se naučili dobro smučati, nekateri pa seveda nadalje tudi razvili smučarsko kariero in posegali po svetovnem vrhu.

Kranjskogorska županja Henrika Zupan je klubu, na katerega so na občini zelo ponosni, zaželela še obilo uspešnih let. Prav tako je obljubila, da bo občina klubu še naprej – kot dosedaj – stala ob strani po svojih najboljših močeh.

Nazaj