Novica

Na Pokalu Vitranc samo slalomska tekma v soboto

Tekma samo v soboto, in sicer slalom. Tekmovanje v nedeljo odpade.

V Kranjski Gori se trenutno mudi pomočnik direktorja svetovnega pokala za tehnične discipline v alpskem smučanju za moške, Jani Hladnik, ki si je danes zjutraj skupaj z ekipo za pripravo proge za svetovni pokal v Kranjski Gori ogledal razmere na tekmovalni progi. Mednarodna smučarska zveza je skupaj z organizatorji na podlagi videnega in napovedi vremena sprejela odločitev, da se sobotni veleslalom odpove, namesto njega pa v soboto izpelje slalomska tekma. V nedeljo v Kranjski Gori tako ne bo tekme za svetovni pokal.

Predsednik OK Pokal Vitranc Gregor Benedik je odločitev pospremil z besedamil: "Zunanje temperature ter s tem povezane možnosti za pripravo proge, ki bi omogočala pripravo tekmovalne proge po standardih za moške tekme svetovnega pokala in s tem varno tekmovanje, poleg tega pa tudi zelo neugodna vremenska napoved za nedeljo, so botrovale odločitvi, da veleslalomska tekma ne izvede, namesto nje pa se v soboto izvede slalom".

Vstopnice kupljene za sobotni veleslalom oz. za 9.3. veljajo na ta dan. Gledalci si bodo namesto veleslaloma ogledali slalom. Prav tako se bo v soboto odvil celoten spremljevalni program, tako nastop Ansambla Saše Avsenika med obema tekoma v ciljni areniv Podkorenu, kot tudi Največji slovenski Après ski s pričetkom ob 16. uri v središču Kranjske Gore s podelitvijo pokalov najboljšim na slalomski tekmi.

Zaradi odpovedi tekmovanja v nedeljo vse vstopnice za stojišča v nedeljo veljajo za ogled sobotne tekme. V kolikor si kupci vstopnic za 10.3. ne bi mogli ogledati tekmovanja dan prej, v soboto 9.3., lahko na prodajnih mestih Eventim in Petrol (kjer so vstopnico kupili) zahtevajo vračilo denarja.
 

Nazaj